Thea Vlot

Thea Vlot is medeoprichter van, en partner bij Citius Advocaten. Zij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Zij adviseert nationale en internationale ondernemingen, bestuurders en werknemers onder meer over reorganisaties en individueel ontslag, over concurrentie- en relatiebedingen en over arbeidsvoorwaardenregelingen. Ook adviseert zij ondernemingen en ondernemingsraden over medezeggenschapstrajecten.

Thea heeft rechten gestudeerd in Leiden. Zij heeft gewerkt bij verschillende rechtbanken en bij de Ondernemingskamer in Amsterdam. Sinds 1999 is zij advocaat. Zij is haar loopbaan begonnen bij Trenité Van Doorne en is vanaf 2007 gevestigd als zelfstandig advocaat.

Thea maakt deel uit van het vaste bewerkersteam van het jurisprudentietijdschrift Rechtspraak Arbeidsrecht (RAR). Daarnaast is zij bestuurslid van de Vereniging Ondernemende Advocaten Amsterdam. Thea is lid van de internationale vereniging van advocaten AIJA (alumni).

Thea heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht (Collectief Ontslag, Internationaal Arbeidsrecht, Medezeggenschap). Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.