Ons
team

Hein van Woensel Advocaat ondernemingsrecht vanwoensel@citiusadvocaten.nl
Hein van Woensel is medeoprichter van en partner bij Citius Advocaten. Hij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Zijn werk bestaat uit het adviseren over ondernemingsrechtelijke structuren en het begeleiden van zakelijke transacties, met als bijzondere aandachtsgebieden corporate governance, overnames, joint ventures, herstructureringen, het opstellen van en onderhandelen over contracten. Ook treedt hij op als advocaat in ondernemingsrechtelijke geschillen. Daarnaast heeft hij ervaring als curator en als advocaat van bedrijven in (dreigende) faillissementssituaties. Hein heeft cliënten in diverse sectoren, zoals zakelijke dienstverlening, (groot)handel, distributie en industrie in onder meer farmacie, zorg, en media. De bedrijven en organisaties die hij bijstaat variëren van internationaal opererende ondernemingen tot lokale familiebedrijven. Daarnaast adviseert hij ook instellingen met culturele en sociale doelstellingen. Hein heeft rechten gestudeerd in Amsterdam. Sinds 1992 is hij advocaat. Hein heeft de postacademische Grotius opleidingen Informaticarecht en Insolventierecht gevolgd en is lid Legal Mondo, AIJA (alumni), de Vereniging Corporate Litigation en de Vereniging Ondernemende Advocaten Amsterdam. Daarnaast maakt hij deel uit van het vaste bewerkersteam van het tijdschrift Rechtspraak Insolventierecht.
Natascha Niewold Advocaat arbeidsrecht en ondernemingsrecht niewold@citiusadvocaten.nl

Natascha Niewold is partner bij Citius Advocaten. Zij houdt zich bezig met zowel het arbeidsrecht als het ondernemingsrecht en voorziet ondernemingen, instellingen en particulieren van advies over een breed scala aan onderwerpen, variërend van arbeidsovereenkomsten en ontslagprocedures tot commerciële contracten en overnames. Procederen doet ze graag. Natascha is na haar studie in Groningen in 2007 beëdigd tot advocaat. Zij is haar carrière begonnen bij een groot kantoor in het noorden van het land en heeft daarna gewerkt bij een middelgroot kantoor in de Randstad. In 2013 heeft ze een specialisatieopleiding in het arbeidsrecht (PALA) cum laude afgerond. Natascha is lid van verschillende juridische verenigingen, waaronder de specialisatievereniging VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland). Daarnaast is ze maatschappelijk betrokken, ze is actief lid van Lionsclub Amsterdam ’t IJ en maakt onderdeel uit van de Raad van Advies van Lions Nederland. Natascha heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten op het rechtsgebied Arbeidsrecht geregistreerd.

Thea Vlot Advocaat arbeidsrecht vlot@citiusadvocaten.nl
Thea Vlot is medeoprichter van, en partner bij Citius Advocaten. Zij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Zij adviseert nationale en internationale ondernemingen, bestuurders en werknemers onder meer over reorganisaties en individueel ontslag, over concurrentie- en relatiebedingen en over arbeidsvoorwaardenregelingen. Ook adviseert zij ondernemingen en ondernemingsraden over medezeggenschapstrajecten. Thea heeft rechten gestudeerd in Leiden. Zij heeft gewerkt bij verschillende rechtbanken en bij de Ondernemingskamer in Amsterdam. Sinds 1999 is zij advocaat. Zij is haar loopbaan begonnen bij Trenité Van Doorne en is vanaf 2007 gevestigd als zelfstandig advocaat. Thea maakt deel uit van het vaste bewerkersteam van het jurisprudentietijdschrift Rechtspraak Arbeidsrecht (RAR). Daarnaast is zij bestuurslid van de Vereniging Ondernemende Advocaten Amsterdam. Thea is lid van de internationale vereniging van advocaten AIJA (alumni). Thea heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht (Collectief Ontslag, Internationaal Arbeidsrecht, Medezeggenschap). Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.
Loes Somhorst Paralegal
Loes Somhorst is sinds 2023 werkzaam bij Citius Advocaten. Loes heeft rechten gestudeerd in Groningen waar zij in 2023 haar mastertitel behaalde in het arbeidsrecht. Tijdens haar studie heeft zij stagegelopen bij een juridisch adviesbureau en heeft zij gewerkt bij een advocatenkantoor.
Reinier Wolters Advocaat arbeidsmigratie- en vreemdelingenrecht & arbeidsrecht wolters@citiusadvocaten.nl
Reinier Wolters is partner bij Citius Advocaten. Hij is gespecialiseerd in het arbeidsmigratie- en vreemdelingenrecht alsmede het arbeidsrecht. Hij adviseert nationale en internationale ondernemingen en werknemers en particulieren over arbeidsrechtelijke vraagstukken, vaak met grensoverschrijdende aspecten waarbij verblijfs- en tewerkstellingsvergunningen ook een rol spelen en hij verzorgt de aanvragen voor dergelijke vergunningen voor zijn cliënten. Reinier heeft rechten gestudeerd in Amsterdam en is in 2008 beëdigd tot advocaat. Hij heeft gewerkt bij een boutique kantoor waar hij de kneepjes van de arbeidsmigratiepraktijk heeft geleerd en bij een middelgroot kantoor dat zich richt op de zakelijke markt. Reinier is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) en staat ingeschreven als specialist arbeidsrecht in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten. Ook is hij lid van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV). In 2016 volgde hij met succes postacademische specialisatieopleiding arbeidsrecht aan de Grotius academie.
Dianthe Kooij Advocaat kooij@citiusadvocaten.nl
Dianthe Kooij is sinds 2022 werkzaam bij Citius Advocaten. Zij adviseert nationale en internationale ondernemingen, werknemers en particulieren over arbeidsrechtelijke en ondernemingsrechtelijke vraagstukken. Dianthe heeft rechten gestudeerd in Leiden en heeft in 2021 de master arbeidsrecht afgerond. Tijdens haar studie heeft Dianthe diverse stages gelopen, waaronder in de advocatuur en in het bedrijfsleven. Tevens is zij werkzaam geweest als student-assistente bij de afdeling sociaal recht van de Universiteit Leiden.
Allard Janus Advocaat janus@citiusadvocaten.nl
Allard Janus is sinds 2021 advocaat en sinds 2023 werkzaam bij Citius Advocaten. Hij adviseert nationale en internationale ondernemingen, werkgevers en werknemers over arbeidsrechtelijke en ondernemingsrechtelijke vraagstukken. Allard heeft een bachelor Liberal Arts & Sciences behaald aan University College Roosevelt en heeft vervolgens rechten gestudeerd in Utrecht. In 2021 heeft hij de master Onderneming en Recht afgerond met als specialisatie arbeidsrecht. Tijdens zijn studie heeft Allard diverse stages gelopen bij verschillende advocatenkantoren en is hij werkzaam geweest bij de rechtbank Midden-Nederland.
Marjolein Koster Office manager secretariaat@citiusadvocaten.nl
Marjolein is de office manager. Ze woont in Amsterdam en heeft geruime tijd bij een internationale film distributeur gewerkt in diverse functies. Daarna werkte ze als facility manager bij een digital agency. Marjolein is een filmliefhebber, houdt van yoga en van lange fietstochten.