Hein van Woensel

Hein van Woensel is medeoprichter van en partner bij Citius Advocaten. Hij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Zijn werk bestaat uit het adviseren over ondernemingsrechtelijke structuren en het begeleiden van zakelijke transacties, met als bijzondere aandachtsgebieden corporate governance, overnames, joint ventures, herstructureringen, het opstellen van en onderhandelen over contracten. Ook treedt hij op als advocaat in ondernemingsrechtelijke geschillen. Daarnaast heeft hij ervaring als curator en als advocaat van bedrijven in (dreigende) faillissementssituaties.

Hein heeft cliënten in diverse sectoren, zoals zakelijke dienstverlening, (groot)handel, distributie en industrie in onder meer farmacie, zorg, en media. De bedrijven en organisaties die hij bijstaat variëren van internationaal opererende ondernemingen tot lokale familiebedrijven. Daarnaast adviseert hij ook instellingen met culturele en sociale doelstellingen.

Hein heeft rechten gestudeerd in Amsterdam. Sinds 1992 is hij advocaat.

Hein heeft de postacademische Grotius opleidingen Informaticarecht en Insolventierecht gevolgd en is lid Legal Mondo, AIJA (alumni), de Vereniging Corporate Litigation en de Vereniging Ondernemende Advocaten Amsterdam. Daarnaast maakt hij deel uit van het vaste bewerkersteam van het tijdschrift Rechtspraak Insolventierecht.